Volledig scherm
PREMIUM
In de werkplaats van het Tilburgse reïntegratiebedrijf tROM werden treinen kaalgeschuurd. © Transition Town Tilburg

NS-topman: kennis chroom-6 raakte versnipperd

videoTILBURG - Risico's over werkveiligheid - zoals chroom-6 - moeten bij de Nederlandse Spoorwegen voortaan tijdig worden onderkend. De kennis hierover raakte versnipperd in de grote organisatie die de NS is. 

Dat is de strekking van een brief van NS-topman Roger van Boxtel aan de onafhankelijke onderzoekscommissie chroom-6 in Tilburg. De NS onderkende zelf pas in 2015 dat in een aantal werkplaatsen in het land wordt gewerkt met verf met de kankerverwekkende stof chroom-6. 

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.