Volledig scherm
De SRV-wagen is kapot, dus moet Tonny Steenis met haar eigen auto langs de deuren van haar klanten in Tilburg. © Pix4Profs-Ron Magielse

Nu krijgt Tonneke ook nog een benefietconcert voor haar rijdende winkel

TILBURG - Na Chantal Janzen in de bus, een documentaire op de IDFA en een optreden aan tafel bij Pauw zit er dit jaar ook nog een benefietconcert voor de Tilburgse Tonny Steenis aan te komen.  ‘Help Tonneke aan een wagen’ is het motto. 

Vrijdag 20 december vanaf 20.00 uur is het te doen bij Theater De Boemel in de Spoorzone. Tussenheid013, een organisatie die zich sterk maakt voor 'verduurzaming op sociaal-maatschappelijk terrein, steekt achter de organisatie. Artiesten voor het open podium worden nog gezocht.

Bus gaf de geest

Steenis liet een turbulente geschiedenis als dakloze en diverse aanvaringen met justitie achter zich toen ze met een SRV-wagen levensmiddelen in de volksbuurten ging bezorgen tegen de goedkoopst mogelijke prijzen. De bus gaf deze zomer echter de geest. Met haar eigen wagen bedient Tonneke nu haar klanten.

Haar boekhouder startte crowdfunding om Tonneke weer aan een Rijdende Winkel te helpen. Daarvoor is 60.000 euro nodig. De teller stond woensdagmiddag op 16.168 euro.

Volledig scherm
In haar oude SRV-wagen kon Tonny Steenis volop groente en fruit uitstallen. © Jan van Eijndhoven/BeeldWerkt
  1. Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’
    PREMIUM

    Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’

    TILBURG - Levenslang. Dat is hoe lang Frans en Toos van de Wouw - Govers al in elkaars leven zijn. De verliefdheid ontstond tijdens de bevrijding en Frans heeft nooit anders gewild dan zijn huidige vrouw. Hij was twintig toen hij zeventig jaar geleden in het huwelijksbootje stapte met Toos, die op dat moment achttien lentes telde. ,,Je moet gewoon een bietje lief zijn tegen elkaar, dat hoort erbij", vertelt Toos.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.