Volledig scherm
Het Draaiend Huis op een zomerse dag. © DHAPS

Nu willen ook VVD-jongeren van het Draaiend Huis af

TILBURG - Het Draaiend Huis in Tilburg krijgt met meer tegenwind te maken. De VVD-jongerenafdeling krijgt veel reacties op een petitie die ze gestart is om het kunstwerk ‘te laten verwijderen’. Binnen een week is die door een kleine duizend mensen ondertekend.

De gemoederen rondom het huis op de Hasseltrotonde zijn opgelaaid sinds het zijn rondjes vanwege technisch malheur niet meer maakt. Dat leidt tot ruim 45.000 euro aan extra kosten.

'Tilburgers zijn klaar met deze kostenpost’

JOVD-voorzitter Emmy Duinkerke in een persverklaring: ,,De commotie die onze petitie op social media losmaakt, laat zien dat een groot deel van de Tilburgers klaar is met deze hoge kostenpost. Het wordt dan ook tijd dat de gemeente Tilburg eens gaat luisteren naar haar inwoners.”

LST-voorman Hans Smolders, fervent tegenstander van het Draaiend Huis, maakte daar in mondelinge vragen aan het college van B en W ook al een stevig punt van. Hij heeft een debat aangevraagd. Ook de JOVD is er voorstander van dat de gemeenteraad er een discussie over voert.

Mooi of niet, daar gaat het niet om 

De JOVD opereert los van de VVD-fractie in de gemeenteraad. ,,Er is wel contact met twee fractieleden geweest", zegt de voorzitter desgevraagd. ,,Die vinden de steeds maar nieuwe kosten ook belachelijk.” 

Het gaat  de VVD-jongeren niet zozeer om het kunstwerk op zich. Duinkerke: ,,Mooi of niet is echt subjectief.” Steen des aanstoots is puur het geld dat ermee gemoeid is, zegt ze. De JOVD wil de petitie begin 2019 aanbieden. Maandag om 17.30 waren er 976 ondertekenaars. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.