Nutella, rendang, maar ook kimchi en gamba's op de pizza: reizigersbar Rijslust klaar voor opening

VideoWoe 13 mrt: Een reizigersbar met pizza's van over de hele wereld, het Italiaanse bier Peroni op tap en Lonely Planets in de boekenkast. Pizzabar Rijslust aan de Willem II-straat is vanaf vrijdag om 12 uur open. In het pand waar voorheen Frank & Vrij was gevestigd.

Er staan salades en traditionele Italiaanse pizza's op de kaart, maar de blikvangers zijn de ‘crossing border pizza’s’. Een pizza met guacamole en nacho's, eentje met rendang en rode puntpaprika, met kimchi en gamba's of de pizza met Jack Daniels barbecuesaus en jackfruit. Als nagerechten, onder meer, Nutella-pizza, cheesecake of scroppino. 

Lange en korte

Kim (links) en Martine in pizzabar Rijslust.
Volledig scherm
Kim (links) en Martine in pizzabar Rijslust. © Bas Vermeer

,,Het deeg voor alle pizza's, ook de crossing borders, is hetzelfde”, vertelt eigenaresse Kim van der Hoff. ,,Dat ligt hier 48 uur te rijzen.” Daar komt ook de naam Rijslust vandaan, al verwijst het natuurlijk ook naar de variant met korte ei. Samen met compagnon Martine haalde ze een speciale oven uit Italië naar Rijslust. De wijnen, eveneens uit Italië, hebben ze zelf geselecteerd. 

,,Nu is het leuk hoor”, glimlacht Kim. Maar het half jaar dat er aan vooraf ging, was intens. Het voormalige Frank & Vrij-pand werd binnen gestript en helemaal opnieuw opgebouwd. Bijna alles deden ze zelf, op een grote kast en een deel van de bar na. Buiten komt nog een terras te staan, binnen telt Rijslust zo'n 120 vierkante meter. ,,Grappig dat het begon in een caravan van vier bij twee meter.”

Foodtruck-leven

In 2011 haalde de onderneemster in het Noorden des lands een kleine caravan op, die ze op de parkeerplaats van haar ouders tot foodtruck verbouwde. De onderneming groeide zo snel dat ze in 2015, toen met Martine, vijf foodtrucks had. Onder meer een Frietjes & Groentjes-busje, een Tasty Tosti-caravan en de Just say CHEESE-keet.

Ze gingen er ook mee op reis. Zo stonden de twee met Frietjes & Groentjens (groentefrietjes) meerdere keren in de Tilburgse Foodhall 88 en maakten met de kaas-truck deel uit van de Nederlandse delegatie die naar de 34e Wereldtentoonstelling in Milaan trok. 

Waar ze ook achterkwamen: dat je met vijf foodtrucks geen leven meer hebt. Ze schaalden het ‘foodtrucken‘ terug. Staan alleen nog met twee concepten in de Down Town Gourmet Market in Eindhoven, een openluchtrestaurant met heel veel verschillende keukens. En nu dus Rijslust te Tilburg. ,,Het turbulente van het foodtrucken was mooi hoor, maar zo'n vaste locatie geeft best veel rust.”

Pizzabar Rijslust.
Volledig scherm
Pizzabar Rijslust. © Bas Vermeer

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.