Volledig scherm
PREMIUM
TILBURG, Joris Knapen / Pix4Profs Schrijver Dion van Meel (keeper) heeft een boek geschreven over de kelderklasse van het voetbal. © Pix4Profs / Joris Knapen

‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse. 

Tilburger en reserve derde klasse zaterdagamateur Dion van Meel (35) bij WillemII-amateurs schreef een ‘Ode aan de Kelderklasse’. ,,Of ik Kelderklasser ben? Och, zelf vind je vaak dat het nóg slechter kan.”

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.