Het nieuwe Oergezellig bordspel Tilburg.
Volledig scherm
Het nieuwe Oergezellig bordspel Tilburg.

'Oergezellig bordspel Tilburg' met een missie

TILBURG - Tilburg heeft vanaf maandag 23 april een eigen bordspel: het Oergezellig bordspel Tilburg. Het is een gezelschapsspel van de StichtingTegenZinloosGeweld die door ouderwetse gezelligheid agressie en pestgedrag wil verminderen.

Doel van het bordspel is om kinderen en ouderen bewuster te maken welke mogelijkheden aanwezig zijn om agressie en pestgedrag met elkaar te verminderen, meer bespreekbaar te maken en om meer veiligheid tot stand te brengen. 

,,Zie het als een soort ganzenbord, lekker traditioneel samen om de tafel. En in dat spel zit je bijvoorbeeld in de put en moet je wachten. Als je bij het Tilburgse spel op het pest-vakje komt, moet je twee beurten overslaan'', zegt Bart Wisbrun, oprichter van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld en initiatiefnemer van het spel.

65 lokale ondernemers

Het Oergezellig bordspel Tilburg is een eenmalige uitgave en krijgt een gratis verspreiding in Tilburg onder de aanwezige basisscholen, oudereninstellingen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, buurthuizen, centrum voor jeugd en gezin, bibliotheken en het gemeentehuis. 

De uitgave wordt ondersteund door 65 lokale Tilburgse ondernemers en organisaties. Bij het spel is een boekje over Tilburg inbegrepen, met voorwoord van burgemeester Theo Weterings.

Wisbrun reikt maandagavond 23 april in Tilburg het eerste exemplaar aan de burgemeester uit. Het spel is een traditioneel bordspel, met afbeeldingen van bedrijven en organisaties uit de stad Tilburg. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.