Volledig scherm
De Tilburgse filmmaker Guust Mulder (links) geeft instructies op de set van Alaraph. © Erik Van Hest

Oermens Alaraph laat zich niet ketenen; Tilburgse regisseur maakt korte film als aanklacht tegen wegwerpmaatschappij

TILBURG - In een donkerrood verlichte ruimte, te midden van antieke, stoffige meubels, zit een mysterieus personage op zijn zetel voor zich uit te staren. Dan staat hij op, zucht diep en loopt dreigend op ons af. Welkom op de filmset in Hilvaria Studio's in Hilvarenbeek, waar de Tilburgse filmmaker Guust Mulder dit weekend een deel van zijn eerste korte speelfilm opneemt. 

Volledig scherm
Tilburgse regisseur Guust Mulder op de set van Alaraph. © Erik Van Hest

Alaraph, zo luidt de titel van de korte film waarvoor Mulder in 2016 zelf het scenario schreef. De zwarte komedie vertelt het verhaal van een mythische oermens die als bezienswaardigheid in een dierentuin wordt vastgehouden. Als zijn eenmalige paringsseizoen aanbreekt, ontwaakt de oermens uit zijn verstilde leven en gaat hij ervandoor. In de buitenwereld botst zijn romantische aard echter met de huidige tijdsgeest.

,,Ik wilde graag een scene filmen over een extreem episch personage. Daarnaast was de huidige wegwerpmaatschappij en de invloed van social media op ons leven een thema dat me al langer bezighield. Zo ontstond het verhaal over oermens Alaraph", vertelt Mulder.

Dankzij een geslaagde crowdfundingsactie kon Mulder deze week beginnen met de opnamen voor Alaraph. Hij wordt daarbij geholpen door zijn collega's van video- en animatiebedrijf Full Frame. Er zijn vier draaidagen gepland, waarin gefilmd wordt in Brussel, Utrecht en Tilburg. Dat betekent doorwerken dus.  Wanneer de première is, is nog niet bekend.

Volledig scherm
De set van Alaraph in Hilvaria Studio's. Rechts staand de Tilburgse regisseur Guust Mulder. © Erik Van Hest
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.