Volledig scherm
De A58 bij Oirschot. © ED

Oirschot volgt Goirle en Tilburg, wil maximaal 100 kilometer per uur op de A58

OIRSCHOT - De maximumsnelheid op de A58 bij Oirschot moet omlaag naar honderd kilometer per uur. Dat vindt de gemeenteraad van Oirschot.

Wethouder Jan Heijman is door de raadsfracties verzocht om zich sterk te maken voor de snelheidsverlaging en samen met Rijkswaterstaat en de provincie de haalbaarheid te onderzoeken. Heijman was blij met die opdracht, zo stelde hij dinsdagavond in de raadsvergadering.

Oirschot volgt daarmee de raden van Tilburg en Goirle, die eerder deze maand eenzelfde oproep deden richting hun bestuurders. Ook het college van Best heeft eerder al aangegeven voorstander te zijn van een verlaging van de maximumsnelheid op de snelweg ten oosten en zuiden van het dorp.

Volgens de verschillende raden levert een verlaging van de maximumsnelheid meerdere voordelen op. Eerder heeft de commissie-Remkes, die namens het kabinet oplossingen zoekt voor de stikstofimpasse, geadviseerd om de snelheid op wegen aan te passen om de uitstoot te reduceren. Ook leidt een verlaging van de snelheid tot minder geluidshinder, een betere doorstroming en minder files. Daarnaast, zo stellen de raden, is aangetoond dat een lagere snelheid goed is voor de verkeersveiligheid.

De motie werd unaniem gesteund in de Oirschotse raad.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.