Volledig scherm
De Parel Express: een van de troeven van de toeristische sector die binnen het midden- en kleinbedrijf van Oisterwijk sterk is vertegenwoordigd. © Beeld Werkt

Oisterwijk heeft nét niet het sterkste midden- en kleinbedrijf van het land

KAARTOISTERWIJK - Mooie opsteker voor het midden- en kleinbedrijf van Oisterwijk. De gemeente staat op de tweede plek van de ranglijst ‘Sterkste MKB-gemeenten 2019', zoals opgesteld door Bureau Louter.

Het gaat om bedrijven waar minder dan 50 mensen voor werken. Oisterwijk werd de loef afgestoken door een andere plaats in de provincie: Son en Breugel. Die gemeente heeft met Ekkersrijt, waarop onder andere de IKEA is gevestigd, dan ook een sterke troef in handen.

Industriegrond erbij

De Oisterwijkse centrummanager Frits Knibbeler is ‘aangenaam verrast’ door de hoge score: ,,Maar dat we goede ondernemers in huis hebben, wisten we natuurlijk al. Nu nog wat meer industriegrond erbij in Oisterwijk.”

Zie hieronder de BD-kaart van de middenstand in Oisterwijk. Wijzigingen doorgeven? Mail naar t.tacken@bd.nl

  1. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.