Impressie van de nieuwe dorpspomp voor Oisterwijk op de Kop van de Lind
Volledig scherm
Impressie van de nieuwe dorpspomp voor Oisterwijk op de Kop van de Lind © Dorpspomp Oisterwijk 2.0

Oisterwijk heeft tijd noch geld voor terugkeer van de dorpspomp

OISTERWIJK - Corona in het land, de gemeente bijna blut. Maar hoe zit het met de terugkeer van de dorpspomp in Oisterwijk?

Albert Jakobsen, die al jaren aan ‘Dorpspomp 2.0' trekt, informeerde deze week nog maar eens bij wethouder Dion Dankers. 

,,Hij geeft in zijn mail aan dat de kans klein is dat er dit jaar een positief bericht gaat komen omtrent de beloofde nieuwbouw en terugkeer van de dorpspomp", rapporteert Jakobsen.  ,,Er is simpelweg geen geld.”

Trekken aan een dood paard

Jakobsen heeft het gevoel dat hij aan een dood paard moet trekken. ,,Maar wij zullen als initiatiefgroep er alles aan doen dat dit geen afstel betekent.”

De dorpspomp moest in 2016 wijken voor herinrichting van de kop van De Lind. In oktober 2018 meldde Dankers dat hij op de kop van De Lind een plekje voor een nieuwe dorpspomp had gevonden: in de hoek tegenover de voormalige pastorie van de Joanneskerk. 

November vorig jaar legde de gemeente uit waarom het allemaal zo lang duurde. De toevoer van water bleek complexer dan gedacht. Dat de gemeente momenteel veel grotere zorgen heeft, moge duidelijk zijn.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.