De Oisterwijkse gemeentebegroting van 2019 zag er nog tamelijk zonnig uit. Wethouder Dion Dankers heeft inmiddels grote zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oisterwijkse gemeentebegroting van 2019 zag er nog tamelijk zonnig uit. Wethouder Dion Dankers heeft inmiddels grote zorgen. © Gemeente Oisterwijk

Oisterwijk is aan het eind van het jaar blut: nieuw beleid zit er niet in

OISTERWIJK - ‘De huidige prognose is dat onze reserve eind 2020 leeg is.’ Die onheilstijding brengt het college van Oisterwijk zijn gemeenteraad. Nieuw beleid met financiële consequenties valt dan ook niet van burgemeester en wethouders te verwachten.

Er komt een taskforce om Oisterwijk uit de financiële perikelen te helpen. Het ‘kritischer bezien van personele lasten’ wordt voor het eerst genoemd. Bij eerdere ombuigingsmaatregelen bleven de ambtenaren buiten schot. Ook de verkoop van panden is een optie. En de stofkam gaat met het oog op ‘ombuigingen’ opnieuw door de begroting

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.