PGB-fractievoorzitter Carlo van Esch nam donderdag de voorzittershamer over van burgemeester Hans Janssen, zodat die als portefeuillehouder in debat met de raad kon gaan over verlenging van de bestuursovereenkomst met het COA. Links raadsgriffier Daniëlle Robijns, rechts wethouder Dion Dankers.
Volledig scherm
PREMIUM
PGB-fractievoorzitter Carlo van Esch nam donderdag de voorzittershamer over van burgemeester Hans Janssen, zodat die als portefeuillehouder in debat met de raad kon gaan over verlenging van de bestuursovereenkomst met het COA. Links raadsgriffier Daniëlle Robijns, rechts wethouder Dion Dankers. © Tom Tacken

Oisterwijk kan ook jeugdige veiligelanders uit de asielopvang houden, erkent COA nu

OISTERWIJK - Er zijn geen juridische beletsels om 'veiligelanders’ uit te sluiten van opvang in het asielzoekerscentrum van Oisterwijk. Dat geldt voor zowel volwassen als jeugdige asielzoekers.

Het COA laat dat weten in reactie op het besluit van de gemeenteraad van Oisterwijk. ,,Aan de hand daarvan gaan we opnieuw in gesprek met het gemeentebestuur”, aldus woordvoerder Werner van Bastelaar.

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd
    PREMIUM

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.