Oisterwijk kent al 30 jaar een asielzoekerscentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Oisterwijk kent al 30 jaar een asielzoekerscentrum. © Marie-Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Oisterwijk zet licht op groen voor azc: geen uitsluiting van ‘kansarme vreemdelingen’

OISTERWIJK - De gemeenteraad van Oisterwijk stemt in met een nieuwe periode voor het asielzoekerscentrum, dat al 30 jaar thuis is aan de Scheibaan. Algemeen Belang en VVD stonden donderdagavond alleen in hun eis om ‘kansarme vreemdelingen’ van opvang in Oisterwijk  uit te sluiten. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Burgemeesters slaan alarm over drugsindustrie: ‘Aanpak georganiseerde misdaad faalt’
  PREMIUM

  Burgemees­ters slaan alarm over drugsindu­strie: ‘Aanpak georgani­seer­de misdaad faalt’

  TILBURG - Een groep burgemeesters slaat alarm over de ‘falende aanpak’ van de georganiseerde misdaad in Nederland. In een gezamenlijk manifest pleiten de burgemeesters, onder wie Theo Weterings (Tilburg) en Paul Depla (Breda), onder meer voor het legaliseren van softdrugs en extra geld voor politie en justitie, waardoor drugscriminelen steviger en efficiënter kunnen worden aangepakt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.