Volledig scherm
De zwavelgele dikbekcini's van Henk van den Nieuwenhuizen uit Oisterwijk. © Hein Eikenaar

Oisterwijker wint zilver en goud op WK voor volièrevogels

OISTERWIJK - Oisterwijker Henk van den Nieuwenhuizen heeft zilver en goud gewonnen tijdens het wereldkampioenschap voor volièrevogels in Zwolle. 

Hij deed met twaalf vogeltjes mee aan de wedstrijd in de IJsselhallen, negen daarvan vielen in de prijzen. Tijdens het evenement strijden ruim 20.000 vogels in verschillende categorieën om de winst. Van den Nieuwenhuizen won in de categorie ‘tropen’ zowel zilver als goud met zijn zwavelgele dikbekcini’s. 

Met een aantal van deze vogeltjes behaalde hij vorig jaar goud tijdens het NK. Tijdens het WK won hij tevens zilver met een bastaard, zwarte sijs en zwart-wit kanarie.  

De vogeltentoonstelling in de IJsselhallen is donderdag tot en met zondag open voor publiek. 

  1. Fietser (56) overleed voor ogen van echtgenote, snorfietser (24) uit Tilburg had te veel gedronken

    Fietser (56) overleed voor ogen van echtgenote, snorfiet­ser (24) uit Tilburg had te veel gedronken

    TILBURG - De 24-jarige snorfietser die vorige week in Tilburg betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk, was onder invloed van alcohol. De man blijkt bijna twee keer meer gedronken te hebben dan wettelijk is toegestaan. Hij en een 56-jarige fietser kwamen zaterdag 13 april door een onbekende oorzaak met elkaar in botsing. De fietser overleed ter plekke, in het bijzijn van zijn echtgenote die naast hem fietste.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.