Volledig scherm
De winnaars van de voorronde van het Prinse Christina Concours © Prinse Christina Concours

Oisterwijkse violiste Jessica (12) naar halve finale Prinses Christina Concours

OISTERWIJK/DEN BOSCH - De jonge violiste Jessica Lukken (12) uit Oisterwijk staat in de halve finale van het Prinses Christina Concours, de landelijke wedstrijd voor jonge musici. Ze won de voorronde bij Avans Hogescholen in Den Bosch. De selectiewedstrijd leverde acht winnaars op. Zes van hen gaan naar de landelijke halve finale in Den Haag. 

Er waren meer dan zestig deelnemers. Jessica Lukken won ook een masterclass bij een bekende Nederlandse musicus naar eigen keuze. Verder won ze een optreden met het Philips Symfonie Orkest. De publieksprijs ging ook voor haar. 

De acht winnaars gaven zondag een optreden waarna de prijzen zijn uitgereikt door Henri Swinkels, gedeputeerde voor cultuur in de provincie.

Er waren meerdere aanmoedigingsprijzen en eervolle vermeldingen, onder anderen voor de Tilburgse pianist Maurick Reuser, (19 jaar, Tilburg) Helvoirt) en Kris van der Plas, (piano, 15) uit Berkel-Enschot.

Hieronder een impressie van de jonge finaliste Jessica Lukken uit 2016.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 450 fietstochten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    450 fietstoch­ten voor de Old Bikers: ‘Het is inmiddels knap om ergens te fietsen waar we nog niet eerder fietsten’

    HILVARENBEEK- ,,Het wordt een stevige rit vandaag”, is de mededeling van ritmeester Ed van Kordelaar, die een tocht van zestig kilometer heeft uitgestippeld. Traditiegetrouw start de ochtend met koffie en gebak. Ondanks de jubileumrit ontbreken twaalf leden waardoor ‘slechts’ negen man aanwezig is. Ook de twee initiatiefnemers Ben Wegdam en Walter Scheepens moeten vandaag verstek laten gaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.