Volledig scherm
PREMIUM
De locatie van wereldrestaurant ‘Etenshof’ aan de Bredaseweg, met op de achtergrond de woningen aan de Vlagtweddestraat. © Hein Eikenaar

Omwonenden in geweer tegen Etenshof

TILBURG - Een wereldrestaurant aan de Bredaseweg past niet in het bestemmingsplan, de gemeente mag een bouwaanvraag dus niet honoreren. Dat stellen omwonenden van Reeshofwijk Koolhoven in een brief. ,,Onzin", reageert projectleider Ivo de Hoogen. 

Rond het plan voor wereldrestaurant - werktitel:  Etenshof - aan de Bredaseweg dreigt een grimmige sfeer te ontstaan.  Projectleider Ivo de Hoogen ziet bij nader inzien af van een openbare bewonersavond. ,,Voor- en tegenstanders staan diametraal tegenover elkaar, de sfeer is redelijk agressief. Ik zou beveiliging moeten neerzetten om dat in goede banen te leiden.”

  1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

    Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.