Volledig scherm
PREMIUM
Torenlei, Esbeek. © Erik van Hest / BD

Omwonenden Torenlei balen van parkeeroverlast, ‘Gemeente Hilvarenbeek komt belofte niet na’

ESBEEK - Omwonenden van Torenlei, de nieuwe school in de voormalige kerk van Esbeek, balen van de parkeeroverlast rond het gebouw. Ouders die met de auto hun kinderen wegbrengen en ophalen zorgen voor ergernis, maar ook het schoolpersoneel geeft volgens omwonenden niet het goede voorbeeld. Fractie LEV heeft opheldering gevraagd aan het college.

Volledig scherm
Auto's op het pleintje naast de school. © BD

‘Het is een ramp, meneer’, zo reageert een buurvrouw van Torenlei fel als haar gevraagd wordt naar het parkeren rond de school. ,,Die ouders parkeren hier op het zebrapad of dwars op de oprit van omwonenden. En op het pleintje naast de school worden tien van de twaalf parkeerplekken bezet gehouden door schoolpersoneel. Dan geef je ook niet het juiste voorbeeld”, aldus de buurvrouw, die liever anoniem blijft. Net zoals een bewoner van het parkeerpleintje naast de school. ,,Voordat de school werd geopend zijn er veel gesprekken geweest om mogelijke overlast te voorkomen. Toen is onder meer afgesproken dat schoolpersoneel de auto bij de oude Wingerd zou parkeren. Dat gebeurt nu gewoon niet.”

  1. Storm Dennis raast over Brabant: vrouw overlijdt na ongeluk met rukwind, woonboot zinkt, dak Gruyterfabriek opgetild
    PREMIUM
    video

    Storm Dennis raast over Brabant: vrouw overlijdt na ongeluk met rukwind, woonboot zinkt, dak Gruyterfa­briek opgetild

    Storm Dennis zorgde zondag voor veel problemen in Brabant. Bomen waaiden om, een woonboot zonk en een jonge vrouw overleed na een ongeluk met een rukwind. Het was daardoor topdrukte bij de hulpdiensten. Het KNMI kondigde code geel af, omdat de windstoten 90 km/u haalden. Code geel geldt inmiddels niet meer voor Brabant. Hieronder zie je wat de storm veroorzaakte.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.