Volledig scherm
Kerstdiner bij Plantage B. © Plantage B

Onbeperkt frikandellen, bamischijven en mexicano's schrokken bij kerstdiner in Tilburgse club

Do 1 nov: Na twee kerstdagen vol culinaire hoogstandjes en gourmetten, serveert Club Smederij op derde kerstdag onbeperkt friet, snacks en sauzen. ,,Om de doorsnee kerstgewoontes te doorbreken, kiezen we voor een menu dat volledig met kerst botst”, zegt organisator Lennard Groenenboom.

En het is niet het minste menu: 14 soorten snacks - zelfs aan de groentekroket word gedacht - vergezeld door 15 sauzen. De schijf van vijf in frituurvorm. ,,Ik merkte om me heen dat mensen na twee dagen familie, wat soms toch een beetje formeel is, zin hebben in een informeel feestje met vrienden“, vertelt Groenenboom. Hij lacht. ,,En dit is weer eens iets anders dan gourmetten.”

Kerstkilo's

Het kerstdiner duurt van 20.30 tot 22.30 uur, er kan een man of 150 aan de lange tafels van Club Smederij aanschuiven. ,,Waarna we de tafels uit de club halen en alle aangekomen kerstkilo’s er tot 4 uur weer af gedanst worden. Onder meer Samuel Deep en Anil Aras komen draaien.”

Het kerstdiner uit de frituurpan hoort bij evenement Plantage B, het feestje komt uit Breda overwaaien. ,,We kleden het heel groen aan, heel veel planten, veel groen, de sfeer van een plantage. We hebben nu  meerdere uitverkochte edities in Breda achter de rug en willen Plantage B nu in Tilburg lanceren.”

Voor de fijnproevers, het volledige menu alhier:

Onbeperkt friet, Frikandellen, kroketten, bamischijven, nasischijven, gehaktstaven, kipnuggets, kipcorns, kaassoufflés, mexicano’s, viandellen, goulashkroketten, Duitse curryworsten, groentekroketten, satékroketten, ham-kaas soufflés. Snacks met of zonder gebakken broodjes te bestellen.

En de sauzen natuurlijk: mayonaise, curry, tomatenketchup, joppiesaus, satésaus, piccalilly, mosterd, tartaarsaus, andalousesaus, samuraisaus, speciaal met uitjes, pikante sriracha, zoete chilisaus, Vlaamse mayonaise en appelmoes. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.