Volledig scherm
Kerstdiner in stijl te Tilburg. © Het Grote Snackfestijn

Onbeperkt frikandellen en bamiblokken schrokken: derde kerstdag in Tilburg wordt weer ‘traditioneel’ gevierd

Do 7 nov: Onbeperkt frikandellen, nat van de mayo, in huigen laten glijden. In de Tilburgse Club Smederij draaien ze de frituurpannen alweer warm voor derde kerstdag. Dat wordt gevierd met onbeperkt friet, snacks en sauzen. ,,We kregen vorig jaar duizenden reacties”, zegt organisator Lennard Groenenboom. 

Quote

Ik had wel verwacht dat mensen het misschien leuk zouden vinden, maar niet dat we 25.000 reacties zouden krijge

Lennard Groenenboom

Groenenboom bedacht vorig jaar dat het wel leuk zou zijn om met derde kerstdag een feestje op te zetten waar je met vrienden naartoe kunt. ,,Ik merkte om me heen dat mensen na twee dagen familie, wat soms toch een beetje formeel is, zin hebben in iets anders.”

Iets anders werd een ‘onbeperkt frituren op derde kerstdag’-feestje. Met tientallen kilo’s friet, meer dan 1000 snacks en genoeg saus om in te zwemmen.

Vanwege het succes van vorig jaar wordt het een traditie. En groter van opzet: in zowel Tilburg als Nijmegen. ,,Ik had wel verwacht dat mensen het misschien leuk zouden vinden, maar niet dat we 25.000 reacties zouden krijgen”, zegt Groenenboom. ,,Het ging viral.”

Frikandellen eraf dansen

Volledig scherm
Kerstsferen bij de frituurkraam: feestje in Tilburg. ,,We kregen vorig jaar duizenden reacties”, zegt organisator Lennard Groenenboom. © Jan van Eijndhoven

De 200 kaartjes waren zo uitverkocht, toch blijft het feestje op dezelfde plek: Club Smederij. ,,Een prachtige locatie die veel voor ons betekent. Daar willen we graag nog blijven. Maar daarom breiden we dit jaar naar een tweede stad uit.”

De afsluiter is wel nieuw: met een silent disco om in ieder geval een paar frikandellen eraf te dansen. De disco is ook zonder ‘kerstmenu’ te bezoeken. 

Overigens is het succes mede aan het menu te danken. De 14 soorten snacks - zelfs aan de groentekroket werd gedacht - kregen vorig jaar gezelschap van 15 sauzen. Voor de connaisseurs, het volledige menu alhier:

Onbeperkt friet, Frikandellen, kroketten, bamischijven, nasischijven, gehaktstaven, kipnuggets, kipcorns, kaassoufflés, mexicano’s, viandellen, goulashkroketten, Duitse curryworsten, groentekroketten, satékroketten, ham-kaas soufflés. Snacks met of zonder gebakken broodjes te bestellen.

En de sauzen natuurlijk: mayonaise, curry, tomatenketchup, joppiesaus, satésaus, piccalilly, mosterd, tartaarsaus, andalousesaus, samuraisaus, speciaal met uitjes, pikante sriracha, zoete chilisaus, Vlaamse mayonaise en appelmoes. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.