Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Hilvarenbeek. © Erik van Hest / BD

Ondernemend Hilvarenbeek vreest ‘uitholling’ toeristische sector

HILVARENBEEK - Stichting Ondernemend Hilvarenbeek heeft geschrokken gereageerd op een voorstel van het college om te bezuinigen op het jaarlijkse budget voor toerisme en recreatie. Het voorstel staat volgens de ondernemers haaks op het beleid van de gemeente, waarin toeristische ontwikkeling juist een speerpunt is.

De voorgestelde bezuiniging staat in het Dekkingsplan 2021-2023 dat het college aan de raad heeft voorgelegd. Uit de voorjaarsnota bleek dat Hilvarenbeek de komende jaren de ambities moet bijstellen. De gemeente krijgt anders te maken met een tekort op de begroting die oploopt tot ongeveer een half miljoen euro in 2022 en 2023.

  1. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
    PREMIUM

    ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

    TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.