Volledig scherm
TILBURG WESTERMARKT Renovatie © Beeld Werkt

Ondernemers Westermarkt slaan handen ineen

TILBURG - De basis voor vernieuwing van de winkelcentrum Westermarkt is gelegd. Alle tachtig ondernemers verenigen zich per 1 januari 2019 in een zogeheten Bedrijven Investerings Zone. ,,We kunnen nu gezamenlijk voorwaarts", zegt centrummanager Edwin Prince. 

Een peiling heeft ruim voldoende draagvlak opgeleverd onder winkeliers en vastgoedeigenaars. Zij gaan - via de gemeentelijke belastingen - een investeringsbudget realiseren van ruim 350.000 euro voor de komende drie jaar. De BIZ Winkeliers Westermarkt besteedt dit geld aan (verdere) verbetering van de aantrekkelijkheid en kwaliteit van het winkelcentrum voor bezoekers, bewoners en ondernemers. 

,,Daardoor neemt onze gezamenlijke slagkracht sterk toe", stelt voorzitter Ruben Boset. ,,We kunnen nu echt verschil maken en investeren in een aantrekkelijk, eigentijds en toekomstbestendig winkelcentrum Westermarkt”. 

Aanpak leegstand krijgt prioriteit 

De komende jaren staat het behouden en trekken van (meer) bezoekers naar de Westermarkt op de agenda. Het invullen van de leegstand krijgt prioriteit, er wordt serieus geïnvesteerd in evenementen, activiteiten en marketing. ,,Zowel aan de kant van de Statenlaan als aan de wat verwaarlosde kant van de Jacques Oppenheimstraat”, zegt centrummanager Edwin Prince.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.