Volledig scherm
Op de FHJ in Tilburg is een gedenkhoek voor Daniël van Bokhoven ingericht. © Beeld Werkt

Ongeloof op Fontys-school in Tilburg na overlijden journalistiekstudent Daniël van Bokhoven (20)

TILBURG - Een dag na het overlijden van student Daniël van Bokhoven (20) staat de Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) in Tilburg stil bij het verlies. 

Studenten, docenten en medewerkers van de opleiding hebben zich rond de middag verzameld op de school voor een besloten bijeenkomst. Daar is ook een studentenpsycholoog aanwezig voor ondersteuning.

Volgens FHJ-directeur Marjo Spee mogen studenten zelf invulling geven aan het samenzijn. ,,Door te praten of muziek te luisteren, samen of alleen. Iedereen gaat daar op zijn of haar manier mee om. De verslagenheid op school is enorm." 

Naast de aanwezigheid van een studentenpsycholoog is daarom ook de psychosociale hulpdienst van de GGD bereikbaar voor wie behoefte heeft aan een gesprek.

Volledig scherm
De Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) in Tilburg. © Erik van Hest / BD

Geen onrust

De uit Eindhoven afkomstige Van Bokhoven overleed donderdag aan het meningokokkenvirus. De zaterdag daarvoor was hij opgenomen in het ziekenhuis. Volgens Spee heeft het overlijden niet tot nieuwe onrust geleid op de school. ,,Alle studenten die intensief contact hebben gehad met Daniël hebben antibiotica gekregen. Daarmee is het risico op besmetting weggenomen. De GGD heeft bovendien een telefoonlijn om vragen van studenten te beantwoorden."

Van Bokhoven was de week voor zijn ziekenhuisopname nog als begeleider aanwezig op het introductiekamp van de FHJ. Het blijft echter onduidelijk waar hij de besmetting heeft opgelopen. Spee: ,,De incubatietijd van de bacterie is twee tot tien dagen. Het kan dus ook zijn dat hij al vóór het introductiekamp was besmet." Volgens Spee is het dan ook moeilijk om in de toekomst extra maatregelen te nemen, omdat de besmetting geen hygiënekwestie was.

PSV-fan

Daniël van Bokhoven wilde sportjournalist worden en was een PSV-fan. Op sociale media doen supporters van de Eindhovense club inmiddels een oproep om zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Willem II te applaudisseren voor de overleden student.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (34%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (32%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
1148 stemmen