Volledig scherm
Heuvel in Tilburg © Beeld Werkt

Onruststokers vallen zomaar willekeurige omstanders lastig en achtervolgen vrouw in Tilburg

TILBURG - Een groepje onruststokers heeft zondagochtend in de binnenstad van Tilburg voor flink wat overlast gezorgd. De vijf jongeren, van wie er twee asielzoekers bleken, vielen willekeurige omstanders op straat lastig en achtervolgden een voor hen onbekende vrouw ‘op hinderlijke wijze’, aldus de politie.

De jongeren kwamen in het vizier van de politie nadat er een melding binnenkwam van een beveiligingsmedewerker van het centraal station in Tilburg. De beveiliger had de jongeren naar eigen zeggen weerhouden om zwart te reizen met de trein.

Het groepje koos toen eieren voor hun geld en liep het centrum in. Uit bewakingsbeelden bleek dat de jongeren daar voor overlast zorgden en willekeurige voorbijgangers lastigvielen.

Niet aangemeld voor asiel

De politie besloot daarop in te grijpen en hield de jongeren op de Heuvel tegen. Drie van de vijf konden zich niet legitimeren, waarop ze werden aangehouden en naar het cellencomplex werden gebracht. Eén van hen bleek nog gezocht te worden voor DNA-afname en voor een maand jeugddetentie.

De andere twee arrestanten bleken asielzoekers te zijn die zich nog nergens in Europa hadden gemeld voor asiel. Zij zijn naar Ter Apel gebracht om zo snel mogelijk een asielprocedure in gang te zetten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.