De Lourdesgrot in de tuin achter het door de zusters van Liefde verlaten klooster Nieuwenhof, dat in Moergestel aan de overzijde van zorgcentrum Stanislaus op een nieuwe bestemming wacht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Lourdesgrot in de tuin achter het door de zusters van Liefde verlaten klooster Nieuwenhof, dat in Moergestel aan de overzijde van zorgcentrum Stanislaus op een nieuwe bestemming wacht. © Pix4Profs/Jan Stads

Ons Lieve Vrouwke van achter de klimop (Voorheen Rome)

SERIETILBURG - De rooms-katholieke kerk, tot voor kort almachtig in Brabant, is naar de rand van de samenleving verbannen. In vijf persoonlijke verhalen staat Tom Tacken stil bij de beelden die achter zijn gebleven in ‘Voorheen Rome’. Aflevering 2: Maria en haar afgebrande kerk. 

  1. Omstreden proefschrift over salafisme: hoogleraar en universiteit Tilburg zetten punt achter de zaak
    PREMIUM

    Omstreden proef­schrift over salafisme: hoogleraar en universi­teit Tilburg zetten punt achter de zaak

    TILBURG - Het was een omstreden proefschrift, dat de nodige media-aandacht trok. Maar nu, drie jaar later, lijken hoogleraar Ruben Gowricharn en de Tilburg University een streep te zetten onder de zaak over salafistische clubs in Nederland. Gowricharn ‘erkent de kritiek’ van de universiteit, terwijl de universiteit aangeeft dat er ‘geen sprake is van een schending van de wetenschappelijke integriteit’.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.