Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Ontslagen directeur huisartsenposten Midden-Brabant krijgt 250.000 euro mee

DEN BOSCH - De voormalig directeur van Stichting Huisartsenposten Midden-Brabant heeft recht op een ontslagvergoeding van ruim 250.000 euro, omdat de stichting ernstig verwijtbaar jegens haar handelde. Dat oordeel heeft het gerechtshof in Den Bosch op 20 december uitgesproken. De vrouw eiste een vergoeding van ruim 660.000 euro.

De directeur, Lynda Gelderland, werkte sinds 1 mei 2002 bij de stichting, die huisartsenposten heeft in Tilburg en Waalwijk. Haar salaris bedroeg 9.122,56 euro bruto per maand, exclusief vakantietoeslag. In januari 2017 meldde Gelderland in een vergadering van de raad van toezicht dat ze problemen ervoer in de werkverhouding met de voorzitter van de raad van toezicht van de stichting. Omdat de raad achter de voorzitter bleef staan, leidde de kwestie tot een vertrouwensbreuk tussen directeur en raad, en de stichting wilde de directeur ontslaan. Ze kreeg dat 20 februari te horen, met de mededeling dat ze per direct op non-actief werd gesteld. 

  1. Ook bij De Grens is verdeeldheid over Europa. Ondanks goedkoper bier en de goedkope benzine in Poppel
    PREMIUM

    Ook bij De Grens is verdeeld­heid over Europa. Ondanks goedkoper bier en de goedkope benzine in Poppel

    TILBURG/POPPEL - Het is zoef de grens over - een paar meter maar - en het bier, de sigaretten, shag en de benzine zijn goedkoper dan in Nederland. Er zijn veel auto’s met Nederlandse nummerborden bij De Grens in Poppel. Niemand vraagt om een paspoort, niemand betaalt invoerrechten. Het is het gevolg van Europese samenwerking. Dan zou je denken dat klanten enthousiaste pleitbezorgers voor Europa zijn. Maar dat is slechts ten dele zo, niet iedereen is gaan stemmen voor het Europees Parlement.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.