De Spoorparktoren opende dit weekend.
Volledig scherm
PREMIUM
De Spoorparktoren opende dit weekend. © Jan van Eijndhoven

Onze samenleving wiebelt met de toren in het Tilburgse Spoorpark mee

COLUMNEen beetje wiebelig? Nou, dat kun je wel zeggen. Ik sta bovenop de Kempentoren in het Tilburgse Spoorpark. Het is dat me zo'n fenomenaal uitzicht werd beloofd, anders was ik halverwege afgehaakt. Bij traptrede 52 begon ik de beweging te voelen, al zou het ook mijn leeftijd kunnen zijn. 

 1. Een contactverbod en toch nog seks: ‘Ik trap niet meer in deze vrouw’
  PREMIUM

  Een contactver­bod en toch nog seks: ‘Ik trap niet meer in deze vrouw’

  TILBURG - Ze kunnen niet met en eigenlijk ook niet zonder elkaar leven. Want ook al heeft de ex-vriendin met succes een contactverbod afgedwongen voor de 43-jarige C.D., ze belt hem zelf op. ,,Ik heb haar verhuisd, ik heb daar geschilderd, ik heb daar drie dagen in huis gezeten", zegt de verdachte tegen de politierechter. En dat was allemaal nadat D. al vast had gezeten voor het bedreigen van zijn ex. ,,Zij stalkt mij ook.”
 2. Oud-burgemeester Hilvarenbeek twijfelt aan coronamaatregelen, zijn gemeenteraad is daar niet blij mee

  Oud-burgemees­ter Hilvaren­beek twijfelt aan coronamaat­re­ge­len, zijn gemeente­raad is daar niet blij mee

  HORST AAN DE MAAS - Ryan Palmen, oud-burgemeester van Hilvarenbeek, heeft in zijn nieuwe gemeente voor verwarring gezorgd. Hij trekt in een filmpje de huidige corona-maatregelen zelf in twijfel. Om vervolgens te zeggen dat hij de inwoners moet aanspreken als de regels niet worden gevolgd. ,,Ook hier denken we wel eens: moet dat zo, is dat wel verstandig?”, zegt de burgervader van Horst aan de Maas.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.