Volledig scherm
Ineke Couwenberg wordt fractievoorzitter van het CDA in Tilburg. © CDA Tilburg

Ook bij CDA Tilburg vrouw aan het roer

TILBURG - Ineke Couwenberg wordt de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in de Tilburgse gemeenteraad. Bij vijf van de elf partijen in de Tilburgse raad staat dadelijk een vrouw aan het roer. 

Couwenberg neemt het stokje over van Marcel van den Hoven, het langstzittende raadslid in Tilburg. Ze nam namens het CDA al deel aan de onderhandelingen over de nieuwe coalitie met D66, GroenLinks en de VVD. ,,Ik ben ervan overtuigd dat we de raadsbrede samenwerking de komende jaren tot een succes kunnen maken.”

Middenweg

Volledig scherm
Marcel Van den Hoven. © CDA Tilburg

Als belangrijke opdracht ziet Couwenberg ‘het zoeken naar een middenweg’. ,,Politiek word je niet beoordeeld op een goede bijdrage in de raad. Met samenwerken en verbinden haal je de krant niet. We moeten zoeken naar hoe we én goed ons werk kunnen doen én zorgen voor voldoende stemmen.” Ze combineert haar politieke functie met een baan als marktmanager bij ABAB accountants en adviseurs. 

Van den Hoven draagt de leiding zaterdag officieel over tijdens de nieuwjaarsreceptie. Hij  was acht jaar fractievoorzitter, maar was voordien al raadslid voor het toenmalige Algemeen Belang. Van den Hoven wil ‘ruimte bieden aan vernieuwing’. Een nieuwe baan als bestuurder van een scholenstichting in Schijndel en een verhuizing in de privésfeer vragen bovendien veel tijd. 

Couwenberg wordt de vijfde vrouwelijke fractievoorzitter in de Tilburgse raad. Ook de fracties van D66, GroenLinks, SP en eenpitter ONS Tilburg worden geleid door een vrouw. Van de 45 raadsleden is nog altijd tweederde man. 

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.