Het grote distributiecentrum vanaf de Kempenbaan-Oost met alleen een ontsluiting voor inkomend verkeer. De uitrit ligt dan aan de Koningshoeven. Bij de kleine variant gaan alle verkeersbewegingen over het historisch lint.
Volledig scherm
PREMIUM
Het grote distributiecentrum vanaf de Kempenbaan-Oost met alleen een ontsluiting voor inkomend verkeer. De uitrit ligt dan aan de Koningshoeven. Bij de kleine variant gaan alle verkeersbewegingen over het historisch lint. © Somerset Capital Partners

Ook bij groot distributiecentrum rijdt er vrachtverkeer door Koningshoeven

TILBURG - Ook wanneer er op Koningshoeven een groot distributiecentrum komt met een ontsluiting op de Kempenbaan, wordt een deel van het vrachtverkeer nog steeds afgewikkeld via het historische lint. Dat bleek woensdagochtend tijdens de omgevingscommissie, waar de omstreden plannen werden voorgelegd.

  1. Juridisch wapengekletter rond bouw van distributiecentrum langs stadsentree Tilburg
    PREMIUM

    Juridisch wapenge­klet­ter rond bouw van distribu­tie­cen­trum langs stadsen­tree Tilburg

    TILBURG - De gemeente Tilburg wil de komst van een groot distributiecentrum aan de rand van de stad tegenhouden. Begin deze maand wist de gemeente in een verrassende zet nog tijd te winnen door de provincie via een wet een stem te geven over de effecten op de natuur. Maar ontwikkelaar Somerset slaat terug met weer een andere truc. Vijf vragen voor wie inmiddels de draad kwijt is in het juridisch steekspel met hoge inzet.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.