Volledig scherm
PREMIUM
De grafsteen die in 1983 werd aangetroffen in de Tilburgse Clercxstraat. © Stadsmuseum Tilburg

Ook mysterieuze grafsteen in Tilburgse Clercxstraat

TILBURG - Nummerkes in straatstenen? Ook de Meelstraat in Tilburg heeft ze. Maar over de Clercxstraat kan niets heen. Daar werd eerder al een mysterieuze grafsteen gevonden. Voor het pand van Pieter Clercx, steenhouwer. 

In de ‘continuing story’ van de nummerkes in de Clercxstraat, meldt zich Martin Weetink. Ook in de Meelstraat, in de wijk Anna, liggen straatstenen met ingekraste nummers. Getuige zijn foto’s vertonen die sterke gelijkenis met de nummers in de Clercxstraat. Die zijn volgens deskundigen zo'n tachtig jaar geleden hoogstwaarschijnlijk aangebracht door dagloners die handmatig de rivierklei in mallen stopte.

  1. Medewerker Mediamarkt steelt Senseo-apparaat... of is het een dure drone?
    PREMIUM

    Medewerker Mediamarkt steelt Sen­seo-apparaat... of is het een dure drone?

    BREDA/TILBURG - Het zaakje stinkt, vindt politierechter Schnitzler in Breda. Een oud-medewerker van de Mediamarkt in Tilburg vertrekt met een Senseodoos, maar hij heeft ook de beveiliging van een drone van 1100 euro laten verwijderen. En laat van dat laatste apparaat nou alleen nog een lege doos vindbaar zijn ,,Je kunt het navragen'', tutoyeert de 24-jarige verdachte de politierechter. ,,Ik heb dat niet nodig. Ik heb genoeg inkomsten."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.