Het indrukwekkende podium van Karnaval Festival op zaterdag.
Volledig scherm
Het indrukwekkende podium van Karnaval Festival op zaterdag. © Pix4Profs / Joris Knapen

Ook streep door Karnaval Festival in Moergestel: begrip en frustratie onder 12.500 bezoekers

UPDATEMOERGESTEL - Karnaval Festival, ‘het grootste hardstyle karnavalsfeest’, gaat zondag in Moergestel niet door. Dat heeft de organisatie na overleg met de veiligheidsinstanties zondagmiddag besloten. Er werden 12.500 bezoekers verwacht op het uitverkochte feest, dat het grootste is in de regio.

,,Heel jammer, maar we konden niet anders", vat organisator Remko Hermans het overleg met de gemeente Oisterwijk en de veiligheidsinstanties samen.

,,We hebben de hele nacht en ochtend doorgewerkt. Extra vloerdelen neergelegd bijvoorbeeld. Maar de regen en de wind lieten het niet toe om het festival om half drie te openen.”

Quote

Het was zaterdag tot het eind een supermooi feest

Remko Hermans

Hermans kijkt wel terug op een geslaagde zaterdag: ,,Tot het eind was het een supermooi feest.”

In hoeverre het afgelasten op zondag een financiële strop is, kan hij nog niet zeggen. ,,Dat gaan we later met onze verzekeraar bekijken. We zijn nu nog druk met het opvangen van mensen die al in Moergestel of onderweg zijn. Verkeersregelaars leiden die stroom in goede banen.”

Ticket en muntjes

Komende week krijgt iedereen in het bezit van een ticket meer informatie. Bezoekers vragen zich ook af of de op zaterdag aangeschafte muntjes vergoed worden. Hermans kan nog niet zeggen hoe daarmee omgesprongen gaat worden.

Remko Hermans, fulltime organisator van dancefestival Intents in Oisterwijk
Volledig scherm
Remko Hermans, fulltime organisator van dancefestival Intents in Oisterwijk © Tom Tacken/BD

Karnaval Festival beleefde dit weekend zijn vierde editie in Moergestel. Het wordt georganiseerd door dezelfde club mensen, voortkomend uit carnavalsvereniging De Kloontjes, die al 16 keer dancefestival Intents hebben neergezet. ,,Dit is voor het eerst dat we tot afgelasting hebben moeten besluiten", zegt Hermans.

Quote

Ik wil geld terug, trein, tijd, depressie, kaartjes

Reactie op Instagram

Op sociale media wordt begripvol gereageerd: ‘Een slim en veilig besluit, jammer voor de feestvierders.’ Maar er klinkt ook frustratie: ‘Ik wil geld terug, trein, tijd, depressie, kaartjes.’ 

‘Wat kan er nou gebeuren?', vraagt een ander zich af. ‘Die tenten waaien echt niet om hoor'.  

Quote

Respect voor de organisa­tie om deze lastige beslissing te moeten nemen

Reactie op Facebook

Hardcore Carnaval, een indoor festival in Venray, meldt op de Facebook-pagina van Karnaval Festival het nieuws uit Moergestel verschrikkelijk te vinden. ‘Maar we willen toch melden dat Hardcore Carnaval NU is begonnen en dat er speciaal hiervoor nog een aantal tickets beschikbaar zijn.’

Confettival, op het Stadhuisplein in Eindhoven, presenteert zichzelf ook als indoor alternatief.

Veiligheid niet te garanderen

‘Door de extreme regenval en de harde wind zijn het terrein en de parkeerplaatsen van Karnaval Festival slecht toegankelijk', meldde de organisatie van Karnaval Festival rondom het middaguur. ‘Ook wordt zeer harde wind verwacht waardoor wij de veiligheid van bezoekers niet kunnen garanderen’.

Karnaval Festival staat bekend om de feestelijke combinatie van carnaval en hardstyle muziek. Zaterdag traden Snollebollekes  Zanger Kafke, Partyraiser en Mental Theo al op. 

Zondag stonden onder anderen Paul Elstak, opnieuw Mental Theo, Warface vs. E-Force, Rebellion vs. Rejecta, Het Feestteam en Tommy Santo optreden. De bezoekers komen uit heel Nederland en zelfs het buitenland. '

  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.