Volledig scherm
Job Ooms, eigenaar van sportschool Joop Ooms Sport in Berkel-Enschot draagt zijn sportschool per 1 september over aan een andere partij. © Rudolf Robben

Ooms Sport in Berkel-Enschot wordt Sport Piazza

BERKEL-ENSCHOT - Job Ooms, eigenaar van sportschool Joop Ooms Sport in Berkel-Enschot draagt zijn sportschool per 1 september over aan een andere partij. Daarmee verdwijnt na tientallen jaren de naam Joop Ooms Sport uit Berkel-Enschot.

,,Ik merkte dat ik in mijn sportschool niet meer kon doen wat ik graag wilde. Ik wil me graag richten op trainingen, mensen helpen en beter maken. Maar ik zat enerzijds gevangen in de historie van een sportschool zoals mijn vader die runde met lessen en trainingen, anderzijds moest ik me ook bezig houden met de exploitatie.” aldus Ooms. 

De visie die hij heeft op sport en bewegen kon hij daardoor niet ontwikkelen: ,,Ik zie beweging als onderdeel van  de totale gezondheid. Ook voeding, werk en dergelijke spelen mee of je je wel of niet goed voelt.”

Hij kwam in contact met Arjan Demers, die onder andere een sportschool in Malden heeft en ook betrokken is bij Sportinstituut Ooms in Tilburg. Demers neemt vooralsnog de exploitatie over en huurt Ooms in als instructeur. ,,Maar op termijn is het wel de bedoeling dat hij alles overneemt. Dat voelt nu raar, want ik ben hier als 12-jarig jongetje begonnen en werd op mijn 27e eigenaar. Nu ben ik 39 en sla met mijn nieuwe bedrijf JOB een nieuwe weg in.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (7%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (35%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1687 stemmen