Volledig scherm
Wateroverlast na een hoosbui. © anp

Op Groene Voet Tilburg wint wedstrijd met plan watertuin

LOON OP ZAND/TILBURG  - Met vijfduizend euro op zak kon de Tilburgse stichting Op Groene Voet donderdagavond naar huis. De organisatie sleept dat bedrag in de wacht met een plan voor het inrichten van een openbare 'waterwondertuin'.

Die tuin moet burgers gaan inspireren en motiveren om hun eigen tuinen aan te passen aan veranderende klimaatomstandigheden. 

Op Groene Voet werd uitgeroepen tot winnaar van de Hoos & Hitte Contest, een wedstrijd die draait om het 'omsmelten' van een klimaatprobleem tot een concrete kans voor de vrijetijdssector.  

Er waren vijf kandidaten overgebleven voor de door Vitaal Leisure Landschap (onderdeel van Hart van Brabant) en twee waterschappen georganiseerde wedstrijd. Hoe zou je creatief met fikse hoosbuien, hitte in de stad en extreme droogte in de natuur om kunnen gaan? De bekendmaking door een vakjury was in Experience Island in Loon op Zand. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Netflix-baron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Net­flix-ba­ron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    TILBURG - Twee Nederlandse drugsverdachten hebben begin dit jaar in een hotel in Córdoba een geheime ontmoeting gehad met de Spaanse drugsbaron José Bugallo, beter bekend als Sito Miñanco. Eén van hen is Martin G., een autohandelaar die oorspronkelijk uit Tilburg komt, weet het Brabants Dagblad. G. en twee andere Brabanders horen volgens de politie bij een criminele Nederlandse bende die op grote schaal drugs verhandelt in Spanje.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.