Volledig scherm
PREMIUM
Mevrouw Valk en Marieke Dooremalen met robotje Tessa in hun midden. Op tafel staat ook een ander hulpmiddel: de kalenderklok. © Pix4Profs/Jan Stads

Op pad met technologische zorgsnufjes in de Reeshof: 'Tessa is mijn meisje, een prachtig ding’

Stel: vader of moeder wordt vergeetachtig en heeft hulp nodig. Maar ouders zitten niet te wachten op meerdere telefoontjes per dag: ‘vergeet niet te ontbijten’, ‘je moet je medicijnen innemen’, ‘heb je de deur op slot gedraaid?’ En tijd om er drie keer per dag langs te gaan, hebben de kinderen ook niet. Dan kunnen technologische snufjes helpen. In de Reeshof deden zorgprofessionals een jaar ervaring op.

Tessa heeft een blauw pakje aan en een gele muts met strikje op haar hoofd. Haar twee 'oogjes' geven af en toe een knipoog. Ze staat in de hoek van de huiskamer bij de 78-jarige mevrouw Valk. ,,Tessa is mijn meisje, een prachtig ding. Ik heb haar nu bijna een jaar en zou haar niet meer kunnen missen. Mijn geheugen ging een beetje met me op de loop, Tessa heeft weer structuur gebracht in mijn dagen."

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.