Volledig scherm
Deze week is begonnen met de aanleg van het parkeerterrein voor de Roodloop. © Erik van Hest / BD

Opening sportaccommodatie Roodloop in Hilvarenbeek een maand uitgesteld

HILVARENBEEK - De opening van de nieuwe sportaccommodatie aan de Roodloop in Hilvarenbeek is uitgesteld. Exploitant Laco en de gemeente Hilvarenbeek wilden de sporthal en zwembad in september in gebruik nemen, maar dat blijkt niet haalbaar. Laco streeft nu naar een openingsdatum in oktober.

Hoewel het sportcentrum begin juli al werd opgeleverd, moet er volgens Laco-directeur Bert Lavrijsen nog veel gebeuren in en rondom het gebouw. ,,Een gebouw opleveren is één ding, maar een gebouw functioneel maken is iets anders. Een hoop praktische zaken  zijn nog niet klaar. De inrichting van de bar, het ophangen van de netten voor het waterpolo, noem het maar op."

Een andere grote zorg is de infrastructuur en bereikbaarheid van de Roodloop. Het parkeerterrein voor het gebouw was donderdag nog een grote zandvlakte. ,,Je kunt al die mensen niet door het zand laten lopen", aldus Lavrijsen. Volgens een woordvoerster van de gemeente Hilvarenbeek is deze week begonnen met de aanleg van het parkeerterrein voor het gebouw en moet dat begin september klaar zijn. 

Zolang de Roodloop nog niet geopend is, kunnen toekomstige huurders van de Roodloop gewoon terecht in de Hispohal. Lavrijsen: ,,In de Hispohal wordt gewoon de totale programmering voortgezet. Zodra de Roodloop klaar is maken we de overstap."

Volgens de woordvoerster gaan de gemeente en Laco zo snel mogelijk om tafel om een concrete planning te maken voor de opening van de sportaccommodatie. 

  1. Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    TILBURG- Uit welke hoek komt het nietsontziende geweld in Sri Lanka? Met die vraag worstelt in Tilburg ook Neranjanee Fernando. Ze heeft met haar Nederlandse man een gezin van drie jongens in de Reeshof gesticht, maar het hart is altijd uit blijven gaan naar Sri Lanka, het eiland van haar geboorte en haar jeugd. En dat hart huilt nu. ,,Ik ken zestien mensen die in Negombo in het ziekenhuis komen goed.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.