Volledig scherm
Deze week is begonnen met de aanleg van het parkeerterrein voor de Roodloop. © Erik van Hest / BD

Opening sportaccommodatie Roodloop in Hilvarenbeek een maand uitgesteld

HILVARENBEEK - De opening van de nieuwe sportaccommodatie aan de Roodloop in Hilvarenbeek is uitgesteld. Exploitant Laco en de gemeente Hilvarenbeek wilden de sporthal en zwembad in september in gebruik nemen, maar dat blijkt niet haalbaar. Laco streeft nu naar een openingsdatum in oktober.

Hoewel het sportcentrum begin juli al werd opgeleverd, moet er volgens Laco-directeur Bert Lavrijsen nog veel gebeuren in en rondom het gebouw. ,,Een gebouw opleveren is één ding, maar een gebouw functioneel maken is iets anders. Een hoop praktische zaken  zijn nog niet klaar. De inrichting van de bar, het ophangen van de netten voor het waterpolo, noem het maar op."

Een andere grote zorg is de infrastructuur en bereikbaarheid van de Roodloop. Het parkeerterrein voor het gebouw was donderdag nog een grote zandvlakte. ,,Je kunt al die mensen niet door het zand laten lopen", aldus Lavrijsen. Volgens een woordvoerster van de gemeente Hilvarenbeek is deze week begonnen met de aanleg van het parkeerterrein voor het gebouw en moet dat begin september klaar zijn. 

Zolang de Roodloop nog niet geopend is, kunnen toekomstige huurders van de Roodloop gewoon terecht in de Hispohal. Lavrijsen: ,,In de Hispohal wordt gewoon de totale programmering voortgezet. Zodra de Roodloop klaar is maken we de overstap."

Volgens de woordvoerster gaan de gemeente en Laco zo snel mogelijk om tafel om een concrete planning te maken voor de opening van de sportaccommodatie. 

  1. Ook concurrentie vol lof over de architecten  van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
    PREMIUM

    Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

    TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3152 stemmen