Opening zit erop: 'Spoorpark ontvangt 24.000 bezoekers’

VIDEOTILBURG - Tilburg kwam dit weekend massaal kennismaken met het Spoorpark. De organisatie schat dat er zo’n 24.000 bezoekers zijn geweest. En die waren vol lof. 

Veel gehoord: hier zat Tilburg op te wachten. Alsof je even op vakantie bent in je eigen stad. Of het nu de ouders met kinderen waren die zich overdag bij de fonteinen vermaakten, de hardlopers, de vrienden die op de zwoele zaterdagavond zaten te barbecueën op het gras of de steppende jeugd. 

Naar de uitgang gedirigeerd

Het enthousiasme onder een aantal bezoekers was zo groot dat ze zowel vrijdag- als zaterdagavond door de beveiliging - die het park dagelijks afsluit - naar de uitgang moesten worden gedirigeerd. ,,Dat mensen willen blijven is een goed teken, maar iedereen moet ook weten dat er een tijd van komen en een tijd van gaan is”, zegt parkmanager Sophie Peters. Het is een kwestie van gewenning, verwacht ze.

Een 'magisch weekend’

Peters is ‘supertevreden’. ,,Dit was een magisch weekend.” Opvallend: zoveel mensen, zo weinig afval. Ook gehoord: er was niet veel schaduw in het park, ondanks de extra parasolletjes die op het laatste moment werden geregeld. 

Maar, pareert Peters: ,,Juist in het voor- en najaar hebben we veel zonnige plekken. Al realiseren we ons dat het op het open veld heel warm was. Misschien moeten we parasols gaan verhuren bij de kiosk. Tilburgers met een goed idee zijn welkom.”

Volledig scherm
Het was druk tijdens de opening van het Spoorpark © Hein Eikenaar/BD
  1. Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld
    fotoreportage + Video

    Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld

    TILBURG - Stukje bij beetje begint de enorme Tilburgse kermis vorm te krijgen. De opbouw is dinsdag om 12 uur van start gegaan en gaat door tot vrijdag. De binnenstad staat tot woensdag 1 augustus in het teken van de 453ste kermis van Tilburg. De geraamtes van de attracties, die steeds hoger worden, trekken veel bekijks. Maar voor wie er pas naartoe gaat als alles af is: hier is de opbouw van het (voor sommigen) hoogtepunt van het jaar in beeld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.