De weesfietsen worden opgeladen en afgevoerd.
Volledig scherm
De weesfietsen worden opgeladen en afgevoerd. © Gemeente Loon op Zand

Opgeruimd staat netjes: 24 fietsen afgevoerd door gemeente Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Met het afvoeren van 24 fietsen is maandag de opruimactie van de gemeente Loon op Zand afgerond. De verwijderde weesfietsen worden geregistreerd en opgeslagen bij de gemeentewerf. 

Twee fietsen bleken gestolen en zijn gemeld aan de politie. Tot 17 augustus kunnen de rechtmatige eigenaren hun rijwiel ophalen, anders worden ze via de Fietsenbank uitgedeeld aan sociale minima of goede doelen. 

Alleen fietsen met label

De campagne werd op 29 april aangekondigd en daarna kregen alle fietsen in de openbare stallingen een label. Fietsen waar op 14 mei de kaart nog aanhing, kregen een tweede label. Dat gaf de gebruikers nog een laatste kans om binnen vier dagen de (brom)fiets weg te halen.

Niet langer dan 14 dagen

Op alle openbare plaatsen binnen de gemeente Loon op Zand is het verboden een (brom)fiets langer dan 14 aaneengesloten dagen te stallen. Staat de fiets langer stil op één plek, dan is het een weesfiets en wordt deze verwijderd.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.