De Hilvarenbeekse afvaardiging tijdens het bezoek aan het Europees Parlement.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hilvarenbeekse afvaardiging tijdens het bezoek aan het Europees Parlement. © Anne-Marie Holthausen

Opnieuw erkenning voor Hilvarenbeekse aanpak met bezoek aan Europees Parlement

HILVARENBEEK - De succesvolle samenwerking tussen burgers en overheid in Hilvarenbeek heeft opnieuw erkenning gekregen. Nadat begin juni koning Willem-Alexander al kwam kijken hoe ze dat in Hilvarenbeek doen, mocht dinsdag een delegatie uit de gemeente in Brussel komen vertellen over de Hilvarenbeekse aanpak. 

Quote

Wij willen in Hilvaren­beek een Europese pilot starten om de nieuwe uitdagin­gen op het platteland aan te pakken

Burgemeester Ryan Palmen

Toegegeven, het was de Diessense Europarlementariër Lambert van Nistelrooij die zijn eigen gemeente had uitgenodigd in Brussel, maar dat deed niets af aan de eer van het bezoek. De delegatie uit Hilvarenbeek werd in het zonnetje gezet vanwege de manier waarop burgerinitiatieven met steun van de overheid en Europese subsidies worden gerealiseerd.

De Beekse afvaardiging bestond onder meer uit vertegenwoordigers van de verschillende dorpscoöperaties en Tussenheid, de Beekse organisatie van deskundige vrijwilligers die lokale projecten adviseert en ondersteunt. Burgemeester Ryan Palmen was er natuurlijk ook bij. Hij vertelt: ,,Een aantal Europarlementariërs vond dat de goede kanten van de EU onderbelicht blijven. Daarom hebben ze veertig Europese projecten in de etalage gezet die met steun van Europese subsidies tot stand zijn gekomen. In Esbeek is dat bijvoorbeeld de verbouwing van de kerk tot samenwijsaccommodatie."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.