Volledig scherm
PREMIUM
Trots bij de presentatie van het eerste product van het Tilburgse treinproject voor werklozen in 2004: de Blauwe Engel. © Persbureau van Eijndhoven

Oud-wethouder Mevis verklaart achter gesloten deuren over chroom-6 drama

TILBURG - Vooruitlopend op het slotdebat over de chroom-6 affaire spreken Tilburgse raadsleden dinsdag achter gesloten deuren met destijds verantwoordelijke bestuurders, onder wie voormalig GroenLinks-wethouder Gon Mevis. 

Aanvankelijk zouden oud-bestuurders en -medewerkers komende maandag mogelijk openlijk worden bevraagd over waarschijnlijk de meest pijnlijke affaire uit hun loopbaan. Maar op voorstel van burgemeester Weterings ging de meerderheid van de fractievoorzitters maandag akkoord met een gesprek achter gesloten deuren. ,,Zodat mensen in alle vrijheid en emotie hun ervaringen kunnen bespreken”, stelt de woordvoerster van Weterings. 

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.