Bij het TextielMuseum zit het bedrijf Vodde, waar ze textielafval omzetten in sokken. Marcus Moreira (met bril) en Patrick Welp in het atelier.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het TextielMuseum zit het bedrijf Vodde, waar ze textielafval omzetten in sokken. Marcus Moreira (met bril) en Patrick Welp in het atelier. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Oude vodden, visnetten en uniformen worden nieuwe sokken: ‘Welkom in de grootste sokkenfabriek van Tilburg’

TILBURG - Van vod naar sok. Je neemt duizend kilo oude uniformen, maalt ze, voegt er oude visnetten of pet-flessen aan toe, verwerkt het tot garen en die haal je door de sokkenmachines. Et voilà: dat is ruwweg het recept van een op en top duurzame Tilburgse sok. ,,Van duizend kilo textielafval kun je ongeveer 16.000 paar sokken maken”, vertelt Patrick Welp.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.