Volledig scherm
Bokkie: een borstbeeld gemaakt naar Daniëls bijnaam. © Eigen beeld

Ouders onthullen beeld voor overleden Daniël (20) in Tilburg: ‘Hoop dat het studenten bewust maakt van belang vaccineren’

TILBURG - De ouders van de overleden student Daniël van Bokhoven (20) uit Eindhoven hebben vrijdagmiddag een beeldje ter nagedachtenis aan hem onthuld op zijn opleiding in Tilburg. Dat deden zij samen met een coördinator van zijn studie, Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ).

Het beeldje is geplaatst in de aula van de school. Het is een borstbeeld van een bok die de sjaal van PSV draagt. Een bok, naar de bijnaam van Daniël: Bokkie. Een sjaal van de sportclub, omdat hij een groot fan was. Na zijn overlijden op 30 augustus 2018 hield de club een minuut applaus tijdens een wedstrijd. 

Het initiatief om een beeld ter nagedachtenis van Daniël te plaatsen, kwam vanuit de school. Een coördinator van de opleiding zag op sociale media dat Daniëls zus, Chanou, een foto van een beeldje van een bok deelde.  Dat vond hij zo prachtig, dat hij het op de school wilde hebben.

Vriendinnetje

Moeder Yvonne van Bokhoven was samen met haar man Wil en dochter Chanou aanwezig bij de onthulling op de school. Yvonne: ,,Een vriendinnetje van Chanou had dat beeldje eind 2018 bij een kunstenaar laten maken als cadeautje voor hun jaarlijkse Sinterkerstviering.”

Volledig scherm
De ouders van Daniël. Links moeder Yvonne, rechts vader Wil en dochter Chanou. © Eigen beeld

Het gezin Van Bokhoven noemt het heel bijzonder dat de school een grotere variant van het beeld wilde plaatsen. Yvonne: ,,Het geeft ons zo’n warm gevoel, we zijn de school zo dankbaar voor alles. We willen dat Daniël nooit vergeten wordt. Als nieuwe studenten het beeldje bij binnenkomst zien en zich afvragen waarom dat er staat, zal zijn naam genoemd blijven worden.”

Het beeldje staat er niet alleen ter nagedachtenis van Daniël. Moeder Yvonne hoopt ook dat het borstbeeld van Bokkie studenten er bewust van maakt hoe belangrijk vaccineren is. ,,Niet alleen tegen die verschrikkelijke meningokokken, maar tegen alle ziektes,” aldus Yvonne.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.