Volledig scherm
Nel Deenen (67) hoorde van de ongelukkige val van Maarten en helpt nu in de winkel. Maarten moet zich ondertussen koest houden. © Beeld Werkt

Oudste ondernemer Heuvelstraat breekt zijn heup, vrienden houden bakkerij open: ‘Prachtig’

Do 4 apr: Vreemde gewaarwording in de Heuvelstraat dezer dagen, wie door de etalage van lunchroom/bakkerij Van Vlerken loert, ziet onbekenden rondlopen. Maarten van Vlerken, al tientallen jaren het vertrouwde gezicht, ontbreekt.  Vrees niet: zo ziet vriendschap eruit. 

(Voor u verder leest, de begeleidende muziek van dit verhaal. Opgelet: oorwurm.)

Volledig scherm
Geert Wouters (links, 69 jaar) kent Maarten al veertig jaar en serveert een kopje koffie. Van Vlerken kan zich met zijn gebroken heup moeizaam verplaatsen. © Beeld Werkt

De onvermoeibare banketbakker zelf ligt namelijk een verdieping hoger. Met een gebroken heup. Vrienden en kennissen bestieren ondertussen zijn winkel.

Hoognodig: want het zijn de drukke weken voor Pasen.  Het wordt allemaal gecoördineerd in de ‘Help-Maarten-de-tijd-dat-‘ie-niks-kan-door’- whatsappgroep. 

Niet te stoppen

Quote

Mijn klanten en vrienden van vroeger en nu staan te dringen om te komen helpen

Maarten van Vlerken

,,Ik ben absoluut blij en dankbaar”, zegt Maarten. ,,De hulp is prachtig. Mijn klanten en vrienden van vroeger en nu staan te dringen om te komen helpen.”

Met zijn 69 jaar is ‘ie de oudgediende van de winkelstraat. Al bijna 50 jaar staat Maarten aan het roer van de bakkerij, in 1975 nam hij de zaak van zijn ouders over. In het pand zit al sinds 1870 (!) een bakkerij. Aan stoppen wil hij nog niet eens denken. ,,Ik zou niet weten waarom.”

Maar ja, na een lelijke val ligt de banketbakker het grootste deel van de tijd in bed. ,,Ik moet nog een tijdje.” Met een glimlach: ,,Al kun je beter zeggen dat ik er de meeste herstelweken er op heb zitten. Dat klinkt positiever.” Yep, Van Vlerken is niet te stoppen. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.