Volledig scherm
© ANP

Overvallers taxi in Tilburg bellen dag later weer voor een ritje en krijgen dezelfde chauffeur aan de lijn

TILBURG - De politie heeft vrijdag een 38-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden in verband met de overval op een taxi. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Het duo werd in de boeien geslagen omdat ze wederom een taxi bestelden in Tilburg en degene die de telefoon opnam de stem herkende. 

Eerder meldde deze krant dat een taxichauffeur overvallen werd op het Oranje Vrijstaatplein. Het stel had een taxi besteld die ze rond 04.00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag van Oude Goirleseweg naar het Korvelplein moest brengen. Tussendoor werd de eindbestemming gewijzigd. 

Eenmaal op het Oranje Vrijstaatplein aangekomen, sloegen de overvallers hun slag. De man zette een mes op de keel van de chauffeur en eiste geld, waarna zijn vrouwelijke handlanger de telefoon kon pakken. Daarna sloeg het duo op de vlucht en wist te ontkomen. Tot vrijdagavond dan. 

Tweede poging

Zo'n vijftien uur na hun overval belde het duo weer voor een ritje met de taxi. Deze keer wilden de man en vrouw opgehaald worden op  het Louis Bouwmeesterplein. Ze kregen echter dezelfde persoon aan de lijn als de keer daarvoor. Hij herkende de stem van de mannelijke overvaller.

Toch werd een ritje met hen afgesproken. In plaats van een taxi, kwam echter een politiewagen om hen op te halen. Het duo voldeed aan de omschrijving die de taxichauffeur van zijn overvallers had gegeven. Een van hen had ook de telefoon op zak die was buitgemaakt. Het Tilburgse duo, een 33-jarige vrouw en een 38-jarige man, werd door de politie aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.