Volledig scherm
Een van de drukste spoorwegovergangen in Berkel-Enschot is afgesloten voor autoverkeer © Rudolf Robben

Overweg Raadhuisstraat in Berkel-Enschot moet weer open van rechter

BREDA/BERKEL-ENSCHOT - Kees Robben heeft het kort geding gewonnen dat hij aanspande tegen de afsluiting van de overweg aan de Raadhuisstraat in Berkel-Enschot. De rechter in Breda heeft bepaald dat deze uiterlijk vrijdag aanstaande weer open moet zijn.

Robben is eigenaar van groencentrum De Hemeltjes, aan de andere kant van het spoor. Sinds half februari is de spoorwegovergang dicht voor auto’s. Onder meer betonblokken maken het onmogelijk vanuit de Raadhuisstraat naar het tuincentrum te gaan. De rechter vindt dat de gemeente de belangen van Robben had moeten meewegen voordat ze overging tot afsluiting.

De gemeente Tilburg had de spoorwegovergang afgesloten om onveilige situaties te voorkomen. Soms ontstond er een kleine file op het spoor, waardoor in december een trein zelfs een noodstop moest maken. Dit komt door verkeer dat vanuit de Raadhuisstraad na de spoorwegovergang linksaf wil slaan en dan soms op tegenliggers moet wachten.

Volgens Robben heeft de rechter nu aangegeven dat er voldoende alternatieven zijn om de veiligheid op een andere manier te regelen zonder de overweg af te sluiten. Bijvoorbeeld door de Koningsoordlaan af te sluiten, zodat linksaf slaan niet meer mogelijk is.

Een woordvoerder van de gemeente gaf vorige week nog aan dat de sluiting definitief was. “In mijn ogen wilde de gemeente van de tijdelijke afsluiting een permanente afsluiting maken. Daar is nu dus een stokje voor gestoken”, aldus een tevreden Robben.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.