Volledig scherm
Met een enkelband met gps kan de meldkamer van de reclassering in de gaten worden gehouden waar een verdachte is. © ANP XTRA

Papa met enkelband: overvalverdachte uit Tilburg krijgt verlof voor geboorte kind

TILBURG/ZALTBOMMEL/WAALWIJK - Een van de vier verdachten van de overval op een woning in Zaltbommel in december 2018 mag deze maand twee dagen de cel uit om bij de geboorte van zijn kind te zijn. 

De advocaat van de 26-jarige man uit Tilburg heeft het verlof voor elkaar gekregen bij de rechtbank in Arnhem. De man zit met nog drie anderen in het huis van bewaring in afwachting  van het proces over de zaak in oktober. 

In been geschoten

Bij de overval, die om de hoek van het politiebureau van Zaltbommel werd gepleegd, schoot de politie een van de overvallers in het been. De Tilburger werd in juni in Kaatsheuvel gepakt als laatste van de vier verdachten. 

De verdachte krijgt een enkelband om als zijn vrouw bij haar ouders thuis of in het ziekenhuis in Breda gaat bevallen. De andere verdachten zijn twee Tilburgers en een man uit Waalwijk. 

  1. Rijkste Brabanders wonen in Alphen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    Rijkste Brabanders wonen in Alp­hen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    ALPHEN-CHAAM - Het doorsnee vermogen van Brabantse huishoudens is in 2018 gestegen, blijkt uit onderzoek van CBS. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. De Brabanders met het meeste vermogen wonen in Alphen-Chaam, terwijl in Tilburg juist de Brabanders met het minste vermogen wonen. De provincie is daarnaast goed vertegenwoordigd in de top tien van meest vermogende gemeenten in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.