Parachutisten Luchtmobiele Brigade gedropt boven natuurgebied Regte Heide

videoGOIRLE - Wie donderdagochtend even na negenen in natuurgebied de Regte Heide bij Goirle was, kan het niet ontgaan zijn. Tientallen parachutisten van de 11 Luchtmobiele Brigade oefenden de zogeheten ‘Military Free Fall’ in het gebied.

De oefening maakt deel uit van Orange Bull van de Koninklijke Luchtmacht. Een week lang oefent het 336 Blackbulls Squadron van vliegbasis Eindhoven haar tactische inzet. Daarbij werkt de Luchtmacht samen met andere militaire onderdelen, zoals de 11 Luchtmobiele Brigade van de Landmacht die de sprongen in de Regte Heide uitvoerde. Andere oefeningen zijn uitgevoerd met het Korps Commando Troepen, de Defensie Para School en het Korps Mariniers.

Volledig scherm
Dropping van parachutisten boven de Regte Heide © Toby de Kort

De parachutisten werden gedropt door een C-130 Hercules, die bij alle oefeningen deze week wordt gebruikt. Er zijn twee trainingsmethoden voor parachutisten: de Military Fee Fall en Automatic Open. ,,Bij de Free Fall val je eerst een stuk uit het vliegtuig en open je zelf de parachute, bij de Automatic Open zit je parachute vast aan een haak en klapt deze automatisch open bij het springen”, legt een woordvoerster van de luchtmacht uit. 

Ook vrijdagochtend is er nog een oefening in het natuurgebied bij Goirle.  

Volledig scherm
Dropping van parachutisten boven de Regte Heide © Toby de Kort

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.