Feestneus Walter (links) was er als de kippen bij om zijn oude kostuum om te ruilen voor iets 'nieuws'. Bas van Hamont (met bril) en zijn collega's helpen een handje.
Volledig scherm
Feestneus Walter (links) was er als de kippen bij om zijn oude kostuum om te ruilen voor iets 'nieuws'. Bas van Hamont (met bril) en zijn collega's helpen een handje. © © Jan van Eijndhoven

Pèkske beu? In de Spoorzone wordt deze dagen carnavalskleding geruild

Woe 19 feb: Oud carnavalspakje beu, tijd voor een nieuwe? In de Spoorzone spelen ze er handig op in door een levendige ‘pèkskes-ruilhandel’ op te zetten. ,,Ik had zelf redelijk wat pakjes liggen, dat stapelt zich maar op”, vertelt Bas van Hamont.

Samen met Amarant-college Juul Zebregs kwam ‘ie op het idee om een ruil op te zetten. ,,Voor carnavalspakjes die er nog goed uitzien en geld waard zijn.” De ruil wordt op poten gezet en uitgevoerd door de jongens van De NWE Werkplaats, een onderdeel van Amarant. De deelnemers van de werk- en dagbestedingslocatie ontdekken er wat hun interesses zijn. 

,,Onze timmerman heeft bijvoorbeeld iets voor koffiewagon Stoom 013 gemaakt, in ruil daarvoor hebben de eigenaren van Stoom 013 barista-les gegeven”, zegt Van Hamont. ,,En we organiseren wel vaker een kledingruil, maar niet eerder met carnavalskleding.”

Quote

Voor carnavals­pak­jes die er nog goed uitzien en geld waard zijn

Bas van Hamont

Muntjes

Er zitten wel een paar regels aan: je kunt geen boerenkiel met de opdruk 2019 ruilen tegen een duur pakje, voor ieder ingeleverd item krijgen de ruilers muntjes. Daarmee kunnen ze dan een pakje kopen. 

Voor de pakjesruil wordt samengewerkt met Theater De Boemel, daar is tot en met vrijdag een pop-up winkel te vinden ingericht door de deelnemers van De NWE Werkplaats. Vandaag en morgen nog van 13 tot 16 uur

  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.