Volledig scherm
PREMIUM
De Griek Chris Lolas en Bulgaar Kaloyan Videlov aan het werk bij horecazaak Ibiza. In Amsterdam is de voertaal in de horeca veelal Engels, krijgen we dat straks ook in Tilburg? ,,Zo'n vaart zal het niet lopen.” © Jan van Eijndhoven

Personeel Tilburgse horeca niet aan te slepen: dan maar stunten met een reis naar Ibiza

Woe 9 okt: Goed horecapersoneel? Amper aan te slepen. Bij de Tilburgse horecagelegenheid Ibiza is de nood zo hoog dat ze mensen werven door een reis naar Ibiza in het vooruitzicht te stellen. En zo zijn bijna alle zaken zoekende. 

Quote

Het is echt, echt verschrik­ke­lijk

Michel Vekemans

Al tientallen jaren draait Ibiza-eigenaar Michel Vekemans mee in de Tilburgse horeca, maar zo erg als nu heeft ‘ie het nog nooit meegemaakt. Niet dat de zaken slecht gaan, integendeel, maar personeel is in geen velden of wegen te bekennen. ,,Het is echt, echt verschrikkelijk.” 

De Ibiza-eigenaar wil personeel lokken door een reis naar het eiland Ibiza aan te bieden. ,,Ik heb tien man nodig om mijn team weer op sterkte te krijgen. Als die er in juli nog werken, stuur ik ze op gratis vakantie.” Vekemans staat lang niet alleen in zijn zoektocht, bijna overal zijn ondernemers naarstig op zoek naar goed personeel. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.