Peter Smit (links) maakte zich samen met Peter Dirks zich in 2011 sterk voor een ijsbaan op De Lind. Drie jaar later werd hij wethouder in Oisterwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Smit (links) maakte zich samen met Peter Dirks zich in 2011 sterk voor een ijsbaan op De Lind. Drie jaar later werd hij wethouder in Oisterwijk. © Marie-Thérèse Kierkels / PVE

Peter Smit, zes jaar wethouderschap met horten en stoten in Oisterwijk

ANALYSETILBURG - Peter Smit wil gedeputeerde in Brabant namens Forum voor Democratie worden. Die ‘ambitie’ luidde het eind in van zijn wethouderschap in Oisterwijk, na zes jaar van horten en stoten. Zijn partij, Algemeen Belang, voert inmiddels gesprekken over zijn opvolging.

 1. Tilburg grauw en rauw als decor voor roman: ‘Ik probeer de ziel van de stad in 1980 te vangen’
  PREMIUM

  Tilburg grauw en rauw als decor voor roman: ‘Ik probeer de ziel van de stad in 1980 te vangen’

  Tilburg - Een woestenij was het. Een bar landschap van braakliggende terreinen en verlaten fabrieksgebouwen. Tilburg in het jaar 1980, een feest was dat allerminst. Je zou daar maar je volwassenheid moeten zien te vinden. Geen baan in het vizier, trekken van ‘de soos’ was je lot. De toekomst? Die was toch al ongewis, met de dreiging van alles wegvagend kernwapengekletter boven het hoofd. De personages in Nick J. Swarth’s roman hebben het er maar mee te doen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. XL-Coronateststraat geopend in Eindhoven: van 5,000 naar bijna 10,000 testen per dag
  Play

  XL-Coronatest­straat geopend in Eindhoven: van 5,000 naar bijna 10,000 testen per dag

 2. Brabantse schapenboeren vrezen voor wolf: 'Mijn hart sloeg over'
  Play

  Brabantse schapenboe­ren vrezen voor wolf: 'Mijn hart sloeg over'

Tilburg e.o.