Volledig scherm
Het complex verbindt de Piushaven met de Koopvaardijstraat. © W&L Vastgoed

Piushaven: de Koopvaardij komt eraan

TILBURG - De Koopvaardij komt eraan: 29 appartementen die vanaf de hoek van de Koopvaardijstraat alle uitkijken over de Piushaven, is de belofte, al doet de een dat rianter dan de ander. 

Het plan is van W&L Vastgoed, in de personen van Eric Wilborts en Dorus Looijkens. De eerste is telg uit het voormalige kranen- en transportbedrijf dat hier vroeger zat, de tweede schoonzoon van de oprichter van de Haarense Smid: dat pand gaatb tegen de grond voor het nieuwe complex.

Het tweetal lanceerde hun plan 1,5 jaar geleden al, de gemeente brengt nu het bestemmingsplan in procedure. Belanghebbenden kunnen tot 5 maart reacties indienen. 

Daghoreca

Het complex bestaat uit twee gebouwen. Aan de kant van de Koopvaardijstraat komt er een van maximaal 26,5 meter hoog met 19 koopappartementen, met penthouse in de top. Op de begane grond komen twee commerciële ruimten (in een is daghoreca mogelijk), de toegang tot de parkeergarage en een containerruimte.  De verkoopstart wordt snel verwacht. ,,Over belangstelling niet te klagen", meldt een woordvoerder. 

Het tweede woongebouw (tien sociale huurwoningen) staat haaks op het eerste en bevindt zich aan de westzijde bij de Clercxstraat. Dit deel is 11 meter hoog, inclusief onderliggende parkeergarage  die zich over het hele perceel uitstrekt. Het dak van deze garage wordt ingericht als gemeenschappelijke tuin en is vanaf de Piushaven per trap te bereiken. Deze buitenruimte is alleen toegankelijk voor bewoners van het complex en wordt met een hek afgesloten.

Privacyglas

De opzet en het ontwerp zijn met omwonenden in een planteam besproken. Een aantal omwonenden uit vooral de Clercxstraat had eerder grote moeite met het plan, vooral vanwege inkijk in hun achtertuinen. De gemeente en de ontwikkelaar hebben verschillende aanpassingen beloofd. Zo komt er privacyglas in een aantal appartementen, komen er enkele leilindes en een deels groene omheiningsmuur. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.