Volledig scherm
Impressie van de nieuwe woningen, de hoge woonlaag grenst aan de Galjoenstraat. © Gemeente Tilburg/Van der Weegen Bouwontwikkeling

Piushaven krijgt er een 'wijkje’ bij

TILBURG - De Piushaven in Tilburg krijgt een nieuw woonwijkje met in totaal 52 woningen. Het bestaat uit 30 koophuizen en 22 sociale huurwoningen aan de Galjoenstraat. Bouwstart is gepland in 2020.

Van der Weegen Bouwontwikkeling en de gemeente Tilburg hebben hiervoor een overeenkomst getekend. Het project verrijst op de locatie waar voorheen het bedrijf Janus Metaal was gevestigd. 

Het plan bestaat uit twee woonstraatjes met stadswoningen en appartementen rondom een eigen binnenterrein. De appartementen (sociale huur) in vier woonlagen grenzen aan de Galjoenstraat. De koopwoningen liggen daarachter. Parkeren gebeurt op eigen terrein, gedeeltelijk onder de terrastuinen. Er komt een voetgangersdoorsteek vanaf de Galjoenstraat naar de Hoogvensestraat.

Met woningbouwcorporatie Tiwos lopen gesprekken over de verhuur van de sociale huurwoningen. 

Bouwplaats

Om het project mogelijk te maken worden bestaande bedrijfspanden gesloopt. Met uitzondering van één gebouw, grenzend aan de straatzijde, waarin de Bouwplaats is gevestigd. ,,Dat is een karakteristieke en kwalitatief mooie loods", aldus wethouder Berend de Vries. ,,Daar komen geen woningen in. We willen er iets bijzonders van maken.” Wat er dan wel komt, kan hij nog niet zeggen. De gemeente is in gesprek met verschillende partijen over de invulling.    

Volledig scherm
Het gebouw van de Bouwplaats blijft behouden, hierin komen geen woningen. Dit krijgt een nog nader te bepalen invulling. © Google Maps
  1. Ook concurrentie vol lof over de architecten  van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
    PREMIUM

    Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

    TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3149 stemmen