Volledig scherm
Impressie van de nieuwe woningen, de hoge woonlaag grenst aan de Galjoenstraat. © Gemeente Tilburg/Van der Weegen Bouwontwikkeling

Piushaven krijgt er een 'wijkje’ bij

TILBURG - De Piushaven in Tilburg krijgt een nieuw woonwijkje met in totaal 52 woningen. Het bestaat uit 30 koophuizen en 22 sociale huurwoningen aan de Galjoenstraat. Bouwstart is gepland in 2020.

Van der Weegen Bouwontwikkeling en de gemeente Tilburg hebben hiervoor een overeenkomst getekend. Het project verrijst op de locatie waar voorheen het bedrijf Janus Metaal was gevestigd. 

Het plan bestaat uit twee woonstraatjes met stadswoningen en appartementen rondom een eigen binnenterrein. De appartementen (sociale huur) in vier woonlagen grenzen aan de Galjoenstraat. De koopwoningen liggen daarachter. Parkeren gebeurt op eigen terrein, gedeeltelijk onder de terrastuinen. Er komt een voetgangersdoorsteek vanaf de Galjoenstraat naar de Hoogvensestraat.

Met woningbouwcorporatie Tiwos lopen gesprekken over de verhuur van de sociale huurwoningen. 

Bouwplaats

Om het project mogelijk te maken worden bestaande bedrijfspanden gesloopt. Met uitzondering van één gebouw, grenzend aan de straatzijde, waarin de Bouwplaats is gevestigd. ,,Dat is een karakteristieke en kwalitatief mooie loods", aldus wethouder Berend de Vries. ,,Daar komen geen woningen in. We willen er iets bijzonders van maken.” Wat er dan wel komt, kan hij nog niet zeggen. De gemeente is in gesprek met verschillende partijen over de invulling.    

Volledig scherm
Het gebouw van de Bouwplaats blijft behouden, hierin komen geen woningen. Dit krijgt een nog nader te bepalen invulling. © Google Maps

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.